Insistenta Germaniei pentru masurile de austeritate in Zona euro a lasat Europa divizata, astfel ca o dezmembrare a UE nu mai este de neconceput, a declarat vicecancelarul german Sigmar Gabriel intr-un interviu pentru Der Spiegel, relateaza Reuters.

Gabriel, al carui Partid Social-Democrat (SPD) este un partener minoritar in Guvernul de coalitie al Angelei Merkel, a declarat ca eforturile intense ale unor tari precum Franta si Italia de a-si reduce deficitele fiscale au dus la riscuri politice, scrie News.ro.

„Am intrebat-o la un moment pe cancelar ce ar fi mai costisitor pentru Germania: ca Franta sa aiba dreptul de a avea un deficit mai mare cu jumatate de punct procentual sau ca Marine Le Pen sa devina presedinte?”, a spus el, referindu-se la lidera Frontului National de extrema-dreapta.

“Inca imi datoreaza un raspuns”, a adaugat Gabriel, al carui SPD este in favoarea concentrarii pe investitii, in timp ce conservatorii lui Merkel pun mai mult accent pe disciplina fiscala ca baza a prosperitatii economice.

SPD ar urma sa il aleaga pe Gabriel, presedintele sau, care este in prezent ministru al Economiei, sa candideze impotriva lui Merkel la alegerile legislative din septembrie.

Intrebat daca chiar crede ca ar putea obtine mai multe voturi prin transferul mai multor bani germani catre alte tari, Gabriel a raspuns: “Stiu ca aceasta discutie este extrem de populara”.

“Dar stiu si despre starea UE. Nu mai este de neconceput sa se destrame”, a avertizat el. “Daca acest lucru se va intampla, copiii si nepotii nostri ne vor blestema”, a adaugat oficialul.

Sursa foto: 360b / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri