Grupul britanic de aviatie British Airways Plc a anuntat marti ca doreste sa cumpere noi modele de aeronave de cursa lunga construite firmele Airbus sau Boeing, oferind in acest sens o invitatie de concurs firmelor mentionate cat si grupurilor General Electric si Rolls-Royce.
"In ultimii patru ani ne-am majorat capacitatea folosind mult mai eficient aeronavele noastre. Pentru a continua sa ne extindem operatiunile de transport pe distante lungi avem nevoie de mai mule avione de cursa lunga", a declarat directorul general al BA, Willie Walsh. British Airways a precizat ca va face comenzi in acest sens in cursul anului urmator, modelele de aeronave pe care le va lua in considerare fiind A330, A350 si A380 produse de Airbus precum si 787, B777 si B747-8 produse de Boeing, informeaza agentia NewsIn.

Walsh a declarat reporterilor cu ocazia unei conferinte de presa ca nu poate preciza inca cu exactitate numarul de avioane pe care doreste sa le achizitioneze si nici suma pe care o va investi in acest sens, mentionand numai ca cel mai probabil se vor achizitiona modele atat de la grupul Airbus cat si de la rivalul Boeing.

Acesta a adaugat ca este increzator in ceea ce priveste semnarea pana in noiembrie a unui acord cu personalul BA, privind deficitul de 2,1 miliarde de lire sterline (3,9 miliarde de dolari) din fondului de pensii, problema de importanta vitala ce va trebui sa fie rezolvata inainte de a achizitiona noi aeronave.

Walsh a declarat ca se asteapta sa primeasca oferte de la companiile mentionate pana la sfarsitul anului 2006, primele aeronave urmand a fi livrate spre sfarsitul anului 2008 sau la inceputul anului 2009.
Directorul general al BA a adaugat ca se asteapta ca Airbus sa isi rezolve problemele de productie ale modelului gigant A380, care au generat intarzieri ale livrarilor de doi ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri