Uniunea Europeana si Statele Unite au convenit vineri reducerea barierelor legale si de capital pentru sustinerea pietei transtalaltice a asigurarilor si reasigurarilor, de 3 miliarde de dolari, relateaza Reuters.

Acordul era negociat de peste un an si urmeaza unui acord asemanator in domeniul instrumentelor derivate. Reprezentantii SUA si ai UE afirma intr-un comunicat comun ca au ajuns la un acord care va asigura protectia consumatorilor si va oferi o predictibilitate mai mare a reglementarilor pentru asiguratorii si reasiguratorii care opereaza pe ambele maluri ale Atlanticului, conform News.ro.

Potrivit acordului, autoritatile americane si europene vor elimina cerintele ca reasiguratorii sa detina mai mult capital pentru acoperirea riscurilor, daca opereaza de pe celalalt mal al Zatlanticului, eliminand una dintre piedicile majore din calea extinderii transfrontaliere. Asiguratorii vor beneficia si de reducerea cerintelor de supraveghere, ceea ce va reduce costurile. ”Este un acord major care va avantaja asiguratorii, reasiguratorii si detinatorii de polite”, a declarat comisarul UE pentru servicii financiare, Valdis Dombrovskis. Acordul permite faciliteaza companiilor europene sa isi creasca prezenta pe piata din UE, iar companiilor americane sa vanda polite mai usor in statele UE.

Sursa foto: Shutterstock/Rawpixel.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri