Sunday Times scrie despre o posibila intrevedere Trump - Putin, cel mai probabil la Reykjavik, insa, conform Reuters, consilieri ai presedintelui ales al Statelor Unite au dezmintit informatia.

Presedintele ales al Statelor Unite Donald Trump intentioneaza sa aiba o intrevedere cu presedintele rus Vladimir Putin dupa instalarea sa in functie, scrie Sunday Times, care precizeaza ca summit-ul Trump-Putin ar putea avea loc la Reykjavik, intr-o incercare de reeditare a convorbirilor dintre fostul presedinte american Ronald Reagan si liderul rus Mihail Gorbaciov, din octombrie 1986. Informatia a fost insa dezmintita pentru Reuters de doi dintre consilierii apropiati ai lui Trump, scrie News.ro.

Conform Sunday Times, care invoca detalii oferite de membri ai echipei Trump oficialilor britanici, intalnirea cu liderul de la Kremlin va fi prima actiune externa a noului presedinte al Statelor Unite, capitala Islandei avand cele mai mari sanse sa fie gazda a acestui summit, la 30 de ani dupa intrevederea Reagan - Gorbaciov. Tema discutiilor ar urma sa fie limitarea armamentului nuclear. Conform Sunday Times, care citeaza surse care au discutat cu oficiali de la ambasada Rusiei la Londra, Moscova este pe cale sa accepte organizarea acestui summit.

Consilieri apropiati ai lui Donald Trumps au dezmintit insa informatiile. "Stirea este o fictiune", a declarat pentru Reuters un consilier al lui Trump, care a ales sa-si pastreze anonimatul. Un altul a spus ca informatia nu este adevarata. La inceputul acestei saptamani, Ministrul britanic de Externe Boris Johnson s-a aflat in Statele Unite, pentru intalniri cu unii dintre cei mai apropiati consilieri ai presedintelui-ales Donald Trump si cu lideri din Congres. Printre cei cu care a discutat Boris Johnson s-au numarat strategul Steve Bannon si ginerele lui Trump, Jared Kushner.

Sursa foto: Evgeny Sribnyjj / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri