Trump promitea la Gettysburg, in Pennsylvania, la sfarsitul lui octombrie, o perioada in care inregistra o cadere in sondaje, sa le ofere alegatorilor americani un ”contract” cu ceea ce va face in prima zi ca presedinte. Sub o lista de 18 actiuni majore, el isi punea cunoscuta semnatura inflorita si lasa un spatiu in care alegatorii sa semneze, scrie The Associated Press, potrivit News.ro.

Insa vineri, dupa ce Trump a devenit presedinte, este neclar pe care dintre ele le va indeplini. Pe lista figurau mai multe lucruri susceptibile sa-i motiveze pe alegatorii republicani, dar acoperite minim ca politici. Intre ele, AP citeaza ”inceperea expulzarii celor peste doua milioane de imigranti ilegali” si ”anularea tuturor actiunilor executive neconstitutionale ale presedintelui Obama”.

Trump a renuntat deja la angajamentul de a eticheta China drept manipulator al monedei. El a spus recent ca mai intai ar vrea sa vorbeasca cu conducerea chineza. AP prezinta zece lucruri pe care Trump a promis ca le va face in prima zi ca presedinte:

- sa introduca un amendament constitutional in vederea limitarii duratei unor mandate in Congres.

- sa inghete angajarile in Guvernul federal, in vederea reducerii cheltuielilor, cu exceptia armatei, securitatii publice si sanatatii publice.

- sa interzica oricarui oficial de la Casa Alba si Congres sa devina lobbyst in primii cinci ani dupa ce-si incheie mandatul.

- sa anunte o renegociere a Acordului de liber-schimb nord-amerian (NAFTA) cu Canada si Mexicul sau o retrage din acord.

- retragerea oficiala din Parteneriatul Transpacific (TPP).

- sa ridice restrictiile impuse in domeniile exploatarii miniere a carbunelui si forarilor de petrol si gaze naturale.

- sa indeparteze orice bariere din perioada Obama impuse unor proiecte energetice precum Keystone XL.

- sa anuleze platile Statelor Unite catre programele ONU in lupta impotriva modificarilor climatice si sa redirectioneze acestor fonduri catre infrastructura pentru apa si de mediu a Statelor Unite.

- sa opreasca finantarea federala a ”oraselor sanctuare”, in care oficiali locali nu aresteaza sau incarcereaza imigranti fara acte.

- sa suspende imigratia din regiuni asociate terorismului, in care verificarile sunt dificile.

Sursa foto: Christoper Halloran/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri