Presedintele Donald Trump a semnat miercuri seara un ordin executiv de initiere a construirii zidului la granita dintre Statele Unite si Mexic. Simultan, miliardarul republican a semnat un alt ordin pentru a bloca acordarea de fonduri federale pentru metropolele americane considerate ”sanctuare” pentru imigrantii ilegali, printre acestea se numara Los Angeles, San Francisco, dar si New York City, transmite Reuters.

Liderul american a mentionat intr-un interviu exclusiv pentru televiziunea ABC ca ridicarea zidului promis din campania electorala va incepe in urmatoarele luni la granita dintre Statele Unite si Mexic. De asemenea, acesta a promis ca liderii mexicani ”vor rambursa absolut 100% finatarea zidului” catre Statele Unite, conform News.ro.

Trump a precizat ca ridicarea zidului va incepe din banii contribuabililor americani, dar in final liderii mexicani vor plati pentru zidul destinat sa puna capat imigratiei de la granita sudica a Statelor Unite. De asemenea, negocierile pentru rambursarea vor incepe cat de curand posibil intre Washington si Ciudad de Mexico.

Anterior, presa americana a scris ca presedintele va incepe de miercuri sa ia masuri in domeniul imigratiei, inclusiv in vederea construirii unui zid la frontiera cu Mexic. Insistenta miliardarului republican ca liderii mexicani sa plateasca construirea zidului a fost una dintre cele mai populare promisiuni pe care le-a facut in campanie. Insa, Mexicul a anuntat in mai multe randuri ca nu va plati nimic.

Trump a declarat la inceputul acestei luni ca lucrarile de constructie vor fi finantate initial cu fonduri aprobate de Congres si ca aceste sume vor fi rambursate ulterior de catre Mexic. Insa, liderul american nu a precizat cum va garanta aceste plati. Presedintele Donald Trump urmeaza sa se intalneasca saptamana viitoare, la Casa Alba, cu presedintele mexican Enrique Pena Nieto.

Sursa foto: Shutterstock/lev radin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri