Sute de mii de oameni au iesit in strada in Iran vineri, pentru a jura credinta clerului din republica islamica si a scanda “Moarte Americii”, dupa ce presedintele SUA Donald Trump a avertizat Teheranul in legatura cu un test balistic, relateaza Reuters.

“America si Trump nu pot face absolut nimic. Suntem pregatiti sa ne sacrificam vietile pentru liderul nostru Khamenei”, a spus un tanar. Oamenii au fluturat bannere cu mesaje anti-SUA si portrete ale lui Trump. Ei au marsaluit in Piata Azadi, pentru a comemora Revolutia Islamica din 1979, cand a fost indepartat de la putere sahul sprijinit de Statele Unite, conform News.ro.

Televiziunea de stat afirma ca milioane de oameni au participat la evenimentele organizate in principalele orase din tara, marcate de obisnuitele slogane anti-SUA si anti-Israel si de arderea drapelelor americane. Pe retelele de socializare, precum Twitter sau Facebook, multi iranieni au folosit marca #LoveBeyondFlags, pentru a cere sa nu mai fie arse drapele vineri.

De asemenea, ei le-au multumit americanilor care s-au opus ordinului executiv al lui Trump care a interzis accesul cetatenilor din Iran si din alte sase tari cu populatie majoritar musulmana, pe teritoriul SUA. Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, le-a cerut marti iranienilor sa ia parte la manifestatii pentru a dovedi ca republica islamica nu se teme de “amenintarile” americane.

Si presedintele Hassan Rouhani a indemnat iranienii sa se alature mitingului de vineri, pentru a “demonstra legaturile lor de nezdruncinat cu ghidul suprem si republica islamica”. De la investirea lui Trump, pe 20 ianuarie, tonul a continuat sa urce intre Washington si Teheran, care nu intretin relatii diplomatice din 1980, la cateva luni dupa Revolutia Islamica din 1979 si invadarea Ambasadei americane de catre studenti islamici.

Saptamana trecuta, anuntarea noilor sanctiuni americane a antrenat riposta imediata a Guvernului iranian, care a anuntat masuri de reciprocitate vizand ”indivizi si intreprinderi americane” care sustin grupari ”teroriste”. Aceasta reciprocitate fata de cetatenii americani a fost deja aplicata dupa decizia administratiei Trump de a interzice intrarea in Statele Unite a cetatenilor din sapte tari cu populatie majoritar musulmana, inclusiv Iranul.

Sursa foto: Shutterstock/lev radin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri