Guvernul de la Londra isi va face publice peste cateva zile planurile de impunere a unor cote pentru muncitorii din Romania si Bulgaria, scrie The Independent
Ministerul britanic de Interne a anuntat joi ca va limita permisele de lucru acordate muncitorilor straini necalificati din tarile care nu fac parte din UE, iar aceasta decizie intervine cu doar cateva zile inainte ca guvernul de la Londra sa anunte oficial ca intentioneaza sa impuna limite muncitorilor din Romania si Bulgaria care isi vor cauta slujbe in Marea Britanie dupa ce tarile lor vor adera la UE, anul viitor, noteaza The Independent.

Ministrii britanici au dat de inteles ca vor impune restrictii imigrantilor din Romania si Bulgaria, permitand doar un "acces gradual" al muncitorilor din cele doua tari in Marea Britanie, precizeaza cotidianul britanic.

Doua dintre programele administrate de Ministerul de Interne - care permiteau unui numar de 18.000 de muncitori necalificati din afara Europei sa munceasca in Marea Britanie - vor fi anulate in decurs de un an, a anuntat joi ministrul pentru imigratie, Liam Byrne. El i-a sfatuit pe angajatori ca de-acum incolo sa-si recruteze personalul de care au nevoie din Marea Britanie si din Uniunea Europeana.

Byrne a insistat ca economia britanica are acces suficient la forta de munca necalificata din interiorul UE si nu este nevoie sa recurga la muncitori din afara acestui spatiu. "Pornim de la premisa ca angajatorii trebuie sa incerce sa recruteze forta de munca mai intai din Regatul Unit si din Uniunea Europeana, care tocmai s-a extins, inainte de a recruta imigranti din afara. Oricum, este logic sa acorzi slujbe oamenilor care deja au dreptul de a veni aici fara restrictii. Astfel, in acord cu aceasta pozitie, vom elimina programele referitoare la migratia fortei de munca necalificate din afara UE", a declarat Byrne, potrivit NewsIn. Criticii au spus insa imediat ca masura anuntata de Byrne favorizeaza traficul cu fiinte umane si sporeste riscul de imigratie ilegala.

Unul dintre cele doua programe care vor fi anulate acorda permise de munca pentru muncitorii din agricultura, favorizand primirea a circa 16.000 de oameni anual. Celalalt program acoperea alte sectorare ale economiei si prevedea acordarea a 1.800 de permise anual. in schimb, programele prin care sunt acordate permise de lucru pentru muncitorii calificati vor ramane in vigoare.

Byrne a insistat ca imigratia este benefica in general pentru economia britanica, aratand ca muncitorii imigranti au contribuit cu pana la 15% la cresterea anuala a venitului national al Marii Britanii. El a avertizat insa ca guvernul trebuie sa mentina un control la granitele tarii, pentru a se bucura in continuare de sprijin public pentru politica in domeniul imigratiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri