Un roman a fost arestat in Spania, dupa ce in camionul frigorific pe care il conducea au fost descoperiti opt irakieni, dintre care patru copii, relateaza AFP, precizand ca vehiculul se indrepta spre Marea Britanie.

“Dupa ce a primit un apel anonim ieri (vineri – n.r.), agenti ai Guardia Civil au deschis remorca unui camion frigorific aflat intr-o zona de refugiu de pe A23 si au descoperit in interior opt irakieni, toti perfect sanatosi”, a anuntat Politia din provincia Teruel, din estul Spaniei, scrie News.ro.

Mai exact, ofiterii au gasit patru adulti si patru copii cu varste de doi, cinci, opt, respectiv 10 ani. Ei nu aveau documente de identitate la ei, insa ancheta a permis stabilirea faptului ca sunt cu totii de nationalitate irakiana. “Soferul de nationalitate romana, in varsta de 37 de ani, a fost arestat sub suspiciunea de trafic cu fiinte umane”, a precizat Guardia Civil.

Camionul plecase din privincia Murcia, din sudul Spaniei, si se indrepta spre Marea Britanie. “Nu stim, deocamdata, cum au ajuns familiile irakiene pana in Spania”, a explicat purtatorul de cuvant al Guardia Civil. Potrivit presei spaniole, luna trecuta, o familie din Irak a fost descoperita intr-un camion frigorific pe aceeasi sosea si in aceeasi provincie.

Pe 27 august 2015, politistii austrieci au descoperit intr-un camion frigorific abandonat in apropiere de granita cu Ungaria 71 de migranti morti, ceea ce a socat Europa. Migrantii care fugeau de conflictele din Siria, Irak si Afganistan, fusesera urcati in camion de traficanti de persoane din Ungaria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri