Rata somajului din Marea Britanie a scazut la cel mai redus nivel din ultimele patru decenii, de 4,7%, intr-o perioada de trei luni incheiata in ianuarie, dar cresterea salariilor, dupa inflatie, a incetinit puternic, potrivit datelor oficiale publicate miercuri, care arata presiunile existente asupra standardului de viata al britanicilor, in pofida situatiei bune de pe piata muncii, transmite MarketWatch.

Biroul National de Statistica a anuntat miercuri ca somajul a scazut cu 0,1 puncte procentuale in intervalul noiembrie-ianuarie, la 4,7%, cel mai scazut nivel atins de la jumatatea anului 1975, angajarile urcand cu 92.000, la cel mai ridicat nivel inregistrat vreodata, potrivit News.ro.

Analistii intervievati de Wall Street Journal nu se asteptau la modificarea ratei somajului.

Datele arata insa ca accelerarea inflatiei a inceput sa erodeze cresterea reala a salariilor, semn ca britanicii ar putea sa se abtina de la cheltuieli, ceea ce ar putea incetini cresterea economica in lunile urmatoare.

Ajustate la inflatie, salariile reale au crescut cu numai 0,8% in perioada analizata, cel mai lent ritm de la sfarsitul lui 2014.

Datele au fost publicate intr-o perioada dificila pentru premierul Theresa May, care va declansa negocierile oficiale pentru Brexit la sfarsitul acestei luni.

Informatiile vor fi analizate si de reprezentantii Bancii Angliei, care urmeaza sa decida dobanzile joi. Analistii anticipeaza ca dobanda de politica monetara va fi mentinuta la nivelul de 0,25%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri