Ministrul de Interne din Turcia a declarat, vineri, ca autoritatile turce pot trimite lunar 15.000 de imigranti in Europa doar pentru a-i soca pe europeni in urma disputelor diplomatice care au izbucnit in ultima perioada intre Ankara, Berlin si Amsterdam, relateaza Hurriyet Daily News.

”Avem un acord de reprimire. Te intreb daca ai curaj, Europa? Daca vrei, noi putem sa-ti trimitem acei 15.000 de imigranti pe care nu-i lasam sa plece in fiecare luna si sa te dam pe spate. Trebuie sa-ti amintesti ca nu poti sa construiesti un joc in aceasta regiune impotriva Turciei”, a declarat ministrul turc de Interne, potrivit News.ro.

Oficialul a vorbit despre acordul de reprimire a migrantilor semnat in urma cu aproape un an de catre Ankara si Bruxelles, care a pus capat valului migratoriu dinspre Turcia spre tarile UE. Ca parte a acordului, autoritatile elene sunt obligate sa-i trimita inapoi pe coastele turce pe migrantii care incearca sa ajunga ilegal in tarile vestice si nordice ale Uniunii Europene.

Ministrul de Interne turc a sustinut ca liderii germani si olandezi incearca sa termine ce nu au reusit in urma protestelor din parcul Gezi, care au avut drept rezultat instalarea unui conflict politic intre formatiunea de guvernamant AKP si sustinatorii clericului islamist Fethullah Gulen.

Sursa foto: Spectral-Design / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri