Presedintele Donald Trump a criticat adeseori companiile din tehnologie pentru angajarea unor muncitori straini, sustinand chiar ca va implementa o obligatie privind angajarea muncitorilor americani pentru fiecare program de vize si imigratie. Insa, presedintele pare sa fie ceva mai rezervat cu privire la dreptul industriei hoteliere de a utiliza forta de munca straina, printre angajatii sezonieri de la complexul sau hotelier Mar-a-Lago se numara in special cetateni din Romania si Haiti, dezvaluie publicatia New Yorker.

In primele trei luni de presedintie, Donald Trump a preferat sa se retraga in fiecare weekend la complexul Mar-a-Lago din Palm Beach (Florida), unde a adus in vizita inclusiv lideri straini precum Shinzo Abe, scrie News.ro.

Avand in vedere frecventa deplasarilor sale la Mar-a-Lago, se pare ca presedintele american se simte mai degraba ”acasa” in complexul luxos din statiunea Palm Beach decat in birourile de la Casa Alba. Totusi, aceasta afacere a profitat urias in ultimii zece ani de pe seama programului de vize H-2B, care permite industriei hoteliere sa angajeze muncitori sezonieri din afara Statelor Unite.

Jurnalistii New Yorker au semnalat ipocrizia miliardarului american, care critica programul de vize pentru H-1B, utilizat in special de gigantii tehnologici pentru a recruta forta de munca specializata si educata din afara Statelor Unite, inclusiv din Romania. Intre timp, complexul sau hotelier utilizeaza programul de vize H-2B pentru a recruta forta de munca straina si extrem de ieftina pentru o serie de posturi sezoniere, care necesita muncitori necalificati si deja disponibili in SUA.

Industria ospitaliera sustine ca muncitorii americani nu sunt dispusi sa accepte aceste pozitii sezoniere din cauza salariilor extrem de mici, iar cei 64 de spalatori de vase, bucatari, gradinari si menajeri de la Mar-a-Lago sunt recrutati in special din Haiti si Romania.

Sursa foto: Standard/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri