Grecia este pe cale sa rateze in aceasta saptamana un nou termen pentru deblocarea fondurilor din programul de salvare, apropiindu-se de repetarea crizei din 2015 care a adus cel mai indatorat stat din Europa in pragul colapsului economic, transmite Bloomberg.

Ministrii de Finante din zona euro, care se reunesc luni la Bruxelles, vor reitera ca guvernul premierului Alexis Tsipras nu respecta inca termenii care conditioneaza furnizarea imprumuturilor, potrivit News.ro.

Tsipras a promis ca evaluarea programului de salvare va fi finalizata pana pe 20 martie, dar un oficial european a declarat saptamana trecuta ca ajungerea la un acord, chiar si in aprilie, este considerata o posibilitate indepartata. Cele doua parti nu s-au inteles inca in privinta reformelor cerute de creditori pe piata energiei, iar guvernul de la Atena se opune apelurilor pentru noi reduceri ale pensiilor.

Discutiile continua si in legatura cu reformarea pietei muncii, dar un oficial al Ministerului de Finante a afirmat vineri, intr-un email adresat reporterilor, ca problema nu poate fi rezolvata prin discutii cu tehnocrati.

Blocajele si neintelegerile dintre guvernele elene si reprezentantii institutiilor creditoare sunt teme familiare in cei sapte ani de crize care au redus economia Greciei cu un sfert.

Incapacitatea de a rezolva blocajul actual pana in vara poate insemna ca Grecia nu isi va putea respecta obligatiile financiare scadente la jumatatea lunii iulie.

Sursa foto: GregMontani/pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri