Un ofiter de politie a fost injunghiat in timpul incidentul armat de la Palatul Westminster, sediul Parlamentului britanic. Atacatorul a fost impuscat de politisti. De asemenea, premierul britanic Theresa May a fost evacuata de urgenta din Parlament si dusa intr-un loc sigur. Doi cetateni romani au fost raniti in atacul de la Londra si au fost transportati la spitale, anunta MAE.

Cel putin patru oameni au murit, inclusiv un ofiter de politie injunghiat in curtea Parlamentului si atacatorul, a anuntat Scotland Yard.

UPDATE ORA 21:00

Ministerul Afacerilor Externe exprima profundul regret si condoleante pentru pierderea de vieti omenesti in urma atacului care a avut loc la Londra si exprima intreaga solidaritate cu poporul britanic, anunta News.ro.

”In urma demersurilor de urgenta intreprinse de Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord pe langa autoritatile locale, cu privire la identificarea cetateniei victimelor, Ministerul Afacerilor Externe transmite urmatoarele: din cele mai recente informatii obtinute de la autoritatile locale, au fost identificate doua persoane de cetatenie romana care au fost ranite. Acestea au fost transportate la spitalele din zona in vederea acordarii asistentei medicale”, precizeaza Ministerul de Externe.

MAE precizeaza ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

UPDATE ORA 18:00 Un jurnalist Daily Mail a declarat ca a vazut un barbat inarmat in negru atacand un ofiter de politie in fata Parlamentului, inainte de a fi impuscat de doua sau trei ori, in timp ce incerca sa forteze intrarea in Camera Comunelor, transmite News.ro.

“Am vazut un barbat masiv, in haine negre, intrand pe porti in New Palace Yard (una dintre curtile Parlamentului – n.r.), chiar mai jos de Big Ben”, a spus el.

Suspectul avea ceva ce semana cu un bat in mana si a fost oprit de politisti in jachete galbene, care asigurau paza Legislativului.

Jurnalistul a vazut cum unul dintre ofiteri s-a prabusit, aparent injunghiat de suspect, in timp ce al doilea politist a fugit dupa ajutor. Intre timp, barbatul in negru a reusit sa fuga aproape 14 metri spre intrarea in Parlament, a adaugat martorul.

In timp ce atacatorul fugea, doi barbati in haine civile, probabil ofiteri, inarmati, au strigat un avertisment pe care suspectul l-a ignorat, dupa care au tras de doua sau trei ori, iar atacatorul a cazut.

UPDATE ora 17.40 Politia britanica trateaza incidentul de securitate de la Londra drept un atac terorist, pana la obtinerea mai multor informatii, relateaza The Guardian, citat de News.ro.

Potrivit presei britanice, un barbat in jur de 40 de ani, inarmat cu un cutit, a incercat miercuri sa forteze intrarea in Parlamentul britanic. El ar fi injunghiat un ofiter de politie, inainte de a fi impuscat.

Jurnalisti si parlamentari aflati in cladire au povestiti pe Twitter ca au auzit cel putin patru focuri de arma.

Sedinta Camerei Comunelor, care era in curs, a fost suspendata, iar accesul si iesirile din Parlament au fost interzise. Premierul Theresa May a fost evacuata de urgenta din sediul Legislativului si este in siguranta.

In plus, o masina de teren ar fi lovit un grup de pietoni pe podul Westminster, din apropiere de Parlament. Cel putin 12 oameni au fi raniti, potrivit unor informatii neconfirmate. Apoi, masina ar fi intrat in plin in gardul Legislativului.

Nu este clar daca exista o legatura intre cele doua incidente de securitate.

UPDATE ora 17.30 Presa a scris anterior ca o masina ar fi intrat intr-un grup de oameni de pe podul Westminster si ar fi ranit cel putin 12 persoane. Informatia nu a fost confirmata, transmite News.ro.

Martori citati de ITV au declarat ca au vazut doua persoane intinse pe jos la sediul Parlamentului.

Politia se afla la fata locului si a inchis circulatia pe strazile din zona. Statia de metrou Westminster a fost inchisa.

UPDATE ora 17.25 Premierul britanic Theresa May a fost evacuata de urgenta din Parlament, in timpul incidentului armat, potrivit News.ro. Sefa Guvernului de la Londra a fost dusa intr-un loc sigur.

Martori oculari au spus ca focurile de arma au fost auzite dupa ce un barbat inarmat cu un cutit a fortat intrarea in curtea din fata Palatului Westminster, potrivit News.ro.

Autorul atacului ar fi fost impuscat de politie, a anuntat liderul Camerei Comunelor, citat de Reuters. Martori citati de ITV au declarat ca au vazut doua persoane intinse pe jos.

Sedinta Camerei Comunelor, care era in curs, a fost suspendata, iar accesul si iesirile din Parlament au fost interzise.

Politia se afla la fata locului si a inchis circulatia pe strazile din zona.

Mai multe ambulante, inclusiv un elicopter, au ajuns la fata locului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri