Marine Le Pen, candidata de extrema-dreapta la alegerile din Franta, a declarat ca Uniunea Europeana va disparea, promitand ca va apara Franta de globalizare, relateaza Reuters.

Impulsionata de victoria neasteptata a lui Donald Trump in alegerile din Statele Unite si de votul pentru iesirea Marii din UE, sefa Frontului National, partid eurosceptic si anti-imigranti, a subliniat la un miting electoral din Lille ca alegerile din Franta vor fi urmatorul pas in ceea ce a descris drept o rebeliune globala a popoarelor, potrivit News.ro.

Uniunea Europeana va muri pentru ca oamenii nu o mai vor (…), imperiile arogante si hegemonice sunt destinate sa piara”, le-a spus Le Pen sustinatorilor sai.

“A venit momentul sa infrangem globalizatorii”, a adaugat ea, acuzandu-i pe principalii sai rivali, Emmanuel Macron, de centru, si conservatorul Francois Fillon, de “tradare” pentru politicile pro-UE si pro-piata libera pe care le promoveaza.

Marine Le Pen a dat asigurari ca va incerca sa inlocuiasca blocul comunitar cu o “alta Europa”, o “Europa a popoarelor”, bazata pe o cooperare intre natiuni.

“Trebuie actionat intr-un mod rational, bine-pregatit”, a spus ea intr-un interviu pentru Le Parisien. „Nu vreau haos. In cadrul calendarului de negocieri pe care vrea sa il implementez (…), (retragerea din Zona – n.r.) euro ar fi ultimul pas, pentru ca vreau sa astept rezultatul alegerilor din Germania, din toamna, inainte de o renegociere”, a adaugat politiciana.

Ce sanse de castig are Marine Le Pen la alegerile prezidentiale

Sondajele de opinie o crediteaza pe Le Pen cu un rezultatul bun in primul tur de scrutin al alegerilor, din 23 aprilie, dar anunta o infrangerea sa in al doilea tur, din 7 mai, cand ar urma sa il infrunte pe Macron.

Cu toate acestea, numarul mare de alegatori indecisi inseamna ca rezultatul este imprevizibil si ca motivarea oamenilor sa iasa la vot va fi cruciala.

Sursa foto: Flickr.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri