Presupusul autor al atentatului de la Stockholm urma sa fie extradat si era un simpatizant al extremismului, a anuntat duminica politia suedeza, relateaza BBC, potrivit News.ro.

Un barbat in varsta de 39 de ani, originar din Uzbekistan, este suspectat ca a intrat cu un camion furat vineri in multime, omorand patru oameni - un britanic, un belgian si doi suedezi - si ranind alti 15, inclusiv o romanca. Politia a precizat duminica faptul ca barbatul era cunoscut ca simpatizand extremisti.

Cererea sa de azil a fost respinsa in iunie, iar barbatul era cautat de autoritatile in domeniul imigratiei, a precizat politia. El a furat camionul, apartinand unui producator de bere, si a intrat cu el in fatada magazinului Ahlens vineri dupa-amiaza.

Suspectul, a carui identitate nu a fost divulgata, era cunoscut serviciilor de informatii si a fost arestat vineri seara. Insa era considerat doar un ”personaj marginal”, potrivit sefului politiei suedeze Dan Eliasson.

Alte cinc persoane, arestate

Cinci persoane au fost retinute in legatura cu atacul cu un camion furat de vineri de la Stockholm, iar 500 de persoane au fost interogate, a anuntat duminica politia suedeza, relateaza The Associated Press.

Un britanic, un belgian si doi suedezi au fost ucisi in atentatul de vineri de la Stockholm, anunta politia suedeza, relateaza The Associated Press.

Jan Evensson din cadrul Politiei din Stockholm a declarat duminica, intr-o conferinta de presa televizata, ca cele patru victime sunt un britanic, un belgian si doi suedezi. Insa oficialul nu le-a dezvaluit identitatile.

El a declarat, de asemenea, ca presupusul autor al atentatului de vineri, un barbat originar din Uzbekistan in varsta de 39 de ani, a depus o cerere de azil, care a fost respinsa in 2016.

Insa politia nu a putut sa-l gaseasca pentru a-l de porta, deoarece nu se afla la adresa pe care le-a dat-o autoritatilor. ”Stim ca simpatiza organizatii extremiste”, a adaugat Jonas Hysing, din cadrul Politiei Nationale suedeze.

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri