Turcia a emis, miercuri, mandate de arestare pentru 3.224 de persoane, pentru presupuse legaturi cu clericul de opozitie Fethullah Gulen, au relatat posturile de televiziune NTV si CNN Turk.

Peste 1.000 dintre cei vizati de mandate au fost retinuti deja, a anuntat NTV, potrivit News.ro.

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a declarat anterior ca operatiunea a vizat membri ai retelei lui Gulen „care s-au infiltrat in forta de politie, numiti ‘imami secreti’”. "1.009 imami secreti au fost retinuti pana acum in 72 de provincii, iar operatiunea este in curs”, a transmis ministrul turc de Interne.

Aproximativ 8.000 de politisti au participat la operatiuni.

CITESTE SI: Turcia ar putea organiza un referendum privind reintroducerea pedepsei cu moartea

Aceste retineri fac parte dintr-o epurare fara precedent, in urma tentativei de lovitura de stat din vara trecuta, despre care Ankara afirma ca a fost orchestrata de miscarea lui Gulen. Peste 47.000 de persoane au fost incarcerate in urma puciului esuat de la 15 iulie. Potrivit Ministerului turc de Interne, intre ele se afla aproximativ 10.700 de politisti si 7.400 de militari.

Gulen a respins acuzatiile potrivit carora a orchestrat puciul esuat.

CITESTE SI: Erdogan va putea ramane la putere pana in 2029. Care sunt principalele schimbari aduse de referendum in Turcia

Sursa foto: EsraKeskinSenay / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri