Coreea de Nord a testat o noua racheta balistica, au declarat pentru Yonhap surse militare sud-coreene, care adauga ca inca nu se stie cat de departe a ajuns racheta.

Conform surselor citate, nu se stie nici tipul rachetei, care a fost lansata sambata dimineata, de la o baza din provincia Pyeongan, situata la nord de Phenian, potrivit News.ro. Partea nord-coreeana nu a facut inca niciun comentariu pe acest subiect.

Surse guvernamentale americane citate de Reuters afirma ca testul a esuat. Testul are loc la cateva ore dupa ce secretarul de stat american Rex Tillerson a facut apel la intreaga lume pentru a obliga Coreea de Nord sa renunte la ambitiile sale nucleare.

In urma cu mai putin de o saptamana, un alt test cu racheta a esuat, surse militare americane afirmand ca aceasta a explodat la cateva secunde de la lansare. Miercuri, Statele Unite au instalat sisteme antiracheta in Coreea de Sud, care sa doboare rachete balistice cu raza scurta si medie de actiune in timp ce se apropie de tinta, in faza finala a zborului.

Sursa foto: Astrelok / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri