Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anuntat numirea unei proeminente activiste antiavort intr-o pozitie cheie de comunicare din departamentul Sanatatii. Activista Charmaine Yoest ar urma sa indeplineasca pozitia de secretar adjunct pentru afaceri publice in departamentul Sanatatii de la Washington, relateaza Politico.

Aceasta a condus anterior organizatia ”Americanii Uniti pentru Viata”, care a jucat un rol crucial in inaintarea legislatiei antiavort in mai multe state americane, limitand in special accesul femeilor sarace la clinicile de avort din Statele Unite, potrivit News.ro.

Congresmenii democrati si organizatiile pro-choice au atacat imediat numirea lui Charmaine Yoest. Secretarul adjunct pentru afaceri publice are un rol important in modelarea eforturilor de comunicare la nivelul departamentului Sanatatii.

”Yoest are o cariera indelungara in care a incercat sa submineze accesul femeilor la sanatate, precum si la metode sigure si legale de avort, in special prin distorsionarea faptelor. Alegerea ei demostreaza din nou ca administratia se vinde conservatorilor extremisti si ignora milioane de femei si barbati care sprijina la nivel national drepturile constitutionale ale femeilor la sanatate si nu vor sa se intoarca in trecut”, a declarat senatoarea Patty Murray.

Organizatia ”Americanii Uniti pentru Viata” o prezinta pe Charmaine Yoest drept ”inamicul public numarul unu” a activistilor pro-choice din Statele Unite. Numirea activistei antiavort are loc intr-un moment in care guvernatorii republicani au implementat un val de noi restrictii pentru clinicile de avort din SUA. Statele americane au introdus in medie 57 de noi restrictii pentru avorturi in perioada 2011-2015.

Sursa foto: Standard / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri