Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat sambata dupa-amiaza ca a reusit sa construiasca o ”relatie de colaborare buna” alaturi de presedintele Statelor Unite, Donald Trump. La finele anului trecut, cei doi lideri s-au implicat intr-un schimb dur de replici, care a amenintat parteneriatul crucial dintre Berlin si Washington, transmite Reuters.

”Am dezvoltat impreuna cu presedintele Donald Trump o relatie de colaborare buna, care nu exclude posibilitatea de a avea pozitii opuse. De exemplu, atunci cand vorbim ne concentram pe dezvoltarea unei strategii comune pentru conflictul ucrainean si oribilul razboi din Siria. De asemenea, vorbim despre lupta impotriva terorii si situatia umanitara dezastruoasa din Yemen - toate aceste conflicte sunt la usa Europei”, a declarat Angela Merkel intr-un interviu pentru Redaktions Netwerk Deutschland (RND), potrivit News.ro.

Cancelarul german a precizat ca este nevoie de o implicare puternica din partea presedintelui americna pentru rezolvarea conflictelor din Siria, Ucraina si Yemen. In timpul campaniei electorale, miliardarul republican a criticat-o dur pe Angela Merkel pentru ca a permis intrarea a peste un milion de refugiati din Siria, Orientul Mijlociu si Afganistan, sustinand ca aceasta a ”distrus Germania”.

De asemenea, presedintele american a amenintat ca va impune taxe vamale impotriva companiilor din Germania. Angela Merkel l-a felicitat pe miliardar dupa victoria din alegerile prezidentiale, dar a atras atentia asupra importantei democratiei si nevoii de a proteja demnitatea oamenilor, oricare ar fi originea, culoarea pielii, religia, sexul, orientarea sexuala sau valorile politice ale acestora.

Cei doi lideri s-au apropiat in ultimele luni, colaborand in implementarea sanctiunilor impotriva Rusiei. Angela Merkel s-a intalnit pentru prima data in luna martie cu presedintele Donald Trump la Casa Alba. Insa, Donald Trump a avut un comportament ciudat in timpul intalnirii, refuzand chiar sa dea mana cu liderul german in Biroul Oval.

Sursa foto: 360b / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri