Presedintele Francois Hollande i-a indemnat sambata seara pe alegatorii francezi sa voteze in al doilea tur al alegerilor prezidentiale pentru candidatul de centru-stanga Emmanuel Macron, sustinand ca asta este datoria lor fata de Europa si Franta, scrie Reuters.

"O persoana trebuie sa priveasca buletinul de vot cu numele lui Emmanuel Macron si sa considere ca va opri extrema-dreapta", a declarat Francois Hollande in marja summitului european de la Bruxelles. Anterior, presedintele socialist a spus ca va vota personal pentru candidatul de centru-stanga, dar nu i-a indemnat pe francezi sa voteze intr-un anumit mod, potrivit News.ro.

Francois Hollande este cel care l-a promovat in politica pe Emmanuel Macron, aducandu-l initial drept consilier economic la palatul Elysee, inainte sa-l numeasca la conducerea ministerului Economiei. De asemenea, presedintele francez a spus ca alegatorii au o responsabilitate fata de Europa si Franta, facand referire la pozitia eurosceptica a lui Marine Le Pen.

"Consecintele vor fi uriase pentru Franta daca isi intoarce spatele la Europa. Alegerea francezilor este o alegere pentru Franta, dar si pentru Uniunea Europeana", a concluzionat Francois Hollande. Insa, Emmanuel Macron si-a dat demisia din Guvernul Valls si a incercat sa se indeparteze cat mai mult posibil de administratia Hollande, care s-a dovedit cea mai lipsita de popularitate din istoria recenta a Republicii a V-a.

Sondajele arata o victorie pentru prezidentiabilul de centru-stanga, care ar urma sa obtina intre 59-60% dintre voturi in al doilea tur al cursei pentru palatul Elysee.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri