Comisia pentru Politica Monetara din cadrul Federal Reserves (FOMC - Federal Open Market Committee) a decis sa mentinerea dobanzii de politica monetara la 5,25%, considerand ca presiunile inflationiste se vor modera, potrivit unui comunicat al FOMC, informeaza NewsIn.

Moderarea cresterii economice este principala cauza a limitarii presiunilor inflationiste. "Cresterea economica a incetinit in acest an, partial din cauza stagnarii pietei imobiliare. Pe viitor, economia pare sa se dezvolte intr-un ritm moderat", se mentioneaza in comunicat.

In plus, scaderea pretului petrolului, "asteptari retinute asupra inflatiei" si politica monetara de limitare a cererii ii fac pe membrii boardului FOMC sa considere ca, cel mai probabil, presiunile inflationiste se vor modera.

Boardul comisiei considera ca exista totusi riscuri inflationiste in economia americana. "Datele au aratat ca inflatia de baza a fost ridicata, iar nivelul inalt de utilizare a resurselor are potentialul sa sustina presiunile inflationiste", se arata in comunicat.

In functie de evolutiile economice, boardul nu exclude masuri mai restrictive. "Marimea sau momentul oricarei masuri mai drastice care ar fi necesare pentru a combate aceste riscuri vor depinde de evolutia perspectivelor privind inflatia si cresterea economica", se mai arata in documentul citat.

Decizia de mentinere a politicii monetare actuale a fost decisa prin vot. Din unsprezece membri ai boardului Comisiei pentru Politica Monetara a Fed, zece membri au votat pentru mentinerea dobanzii actuale, iar un membru a votat contra, preferand o majorare cu 0,25 puncte procentuale a dobanzii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri