Gruparea Galatasary Istanbul a decis, sambata, sa schimbe numele stadionului, pana acum denumit Türk Telekom Arena, dupa ce presedintele Recep Tayyip Erdogan a ordonat ca de la denumirea complexelor sportive din tara sa fie scos "arena", informeaza presa internationala.

Sursa mentionata, citand Hurriyet Daily News, a precizat ca membrii Consiliului Director al clubului turc au decis retragerea cuvantului "arena" din denumirea stadionului, care oficial se numea Complexul Sportiv Ali Sami Yen-Türk Telekom Arena. Ali Sami Yen (1886-1951) a fost primul presedinte al clubului din Istanbul, iar de luni Galatasaray va avea o incinta cu denumirea Türk Telekom Stadium, potrivit News.ro.

Recep Tayyip Erdogan a anuntat, vineri, ca a dat instructiuni ca niciun club din tara sa nu aiba un stadion cu denumirea "arena". "Nu sunt de acord cu denumirea de arena. Stiti ce se intampla acolo, nu? Oamenii erau omorati in lupte cu animale", a explicat Recep Tayyip Erdogan, referindu-se la amfiteatrele romane.

Ordinul lui Recep Tayyip Erdogan afecteaza si echipa Besiktas, care in prezent joaca pe Vodafone Arena. De asemenea, echipa de baschet Fenerbahce joaca pe Ulker Sports Arena.

Sursa foto: thomas koch / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri