Casa Alba a omis numele lui Gauthier Destenay, sotul premierului Luxembourgului Xavier Bettel, din descrierea fotografiei oficiale a partenerilor liderilor NATO, facuta saptamana aceasta la summitul de la Bruxelles, relateaza The Guardian.

Destenay, un arhitect belgian, s-a casatorit cu Bettel in 2015, devenind primul sot de acelasi sex al unui lider al unui stat membru UE. Prima Doamna a SUA, Melania Trump, a fost identificta de doua ori in descrierea initiala a fotografiei oficiale, facuta de Andrea Hanks si publicata pe Facebook, alaturi de alte poze facute in timpul turneului de noua zile al lui Donald Trump in strainatate. Numele lui Destenay a fost trecut ulterior in descriere, scrie News.ro.

Explicatia originala era: “Prima Doamna Melania Trump alaturi de regina Mathilde a Belgiei si alti parteneri ai liderilor NATO: Prima Doamna a Turciei, Emine Erdogan, a Islandei, Thora Margret Baldvinsdottir; Prima Doamna a Frantei Brigitte Trogneux; Prima Doamna Melania Trump; a Sloveniei Mojca Stropnik; a Bulgariei Desislava Radeva; a Belgiei Amélie Derbaudrenghien si a Norvegiei Ingrid Schulerud, in timpul vizitei ei de joi, 25 mai 2917, la Palatul Regal din Bruxelles.

Destenay, zambind si imbracat intr-un costum inchis la culoare, camasa alba si cu cravata albastru deschis, este vizibil clar in fotografie, in spatele Melaniei Trump. De altfel, aparitia sa in fotografiile de grup de la Bruxelles, de saptamana aceasta, a provocat numeroase comentarii in presa si online. Inainte de a modifica descrierea, Casa Alba nu a raspuns cererilor de comentariu.

Spre deosebire de alte parti ale mostenirii lui Barack Obama, legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex nu a fost pusa sub semnul intrebarii in timpul presedintiei lui Donald Trump. Casatoria lui Destenay si Bettel nu este prima intre persoane de acelasi sex la nivelul liderilor politici ai lumii. In 2010, premierul islandez Johanna Siguroardottir a devenit primul lider in exercitiu din lume care s-a casatorit cu partenera sa de acelasi sex.

Sursa foto: The White House

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri