Operatorul francez de hipermarketuri Carrefour nu este interesat de achizitii importante in China, drept raspuns extinderii grupului american Wal-Mart pe teritorul statului aflat in crestere economica rapida, a declarat vineri directorul executiv al grupului, Jose Luis Duran, conform NewsIn.

"Ne-am pus intrebarea daca ar trebui sa ne bazam pe cresterea organica sau daca ar trebui sa riscam prin efectuarea unei achizitii de mari dimensiuni, cu toate problemele care vin cu aceasta. Suntem mai interesati de o crestere organica si nu vom devia de la aceasta politica", a precizat acesta.

Duran a facut aceste precizari pentru un mic grup de reporteri, aflandu-se in vizita in China impreuna cu presedintele francez Jacques Chirac.

Acesta a adaugat ca grupul pe care il conduce, al doilea operator de hipermarketuri pe plan mondial, este confruntat cu o perioada mai dificila in Franta in cel de-al patrulea trimestru al anului curent, reafirmand insa obiectivele propuse pentru acesta perioada.

"Piata (franceza) este in continuare foarte dura. Cred ca ultimul trimestru al anului va fi foarte dificil din cauza concurentei acerbe pentru preturi", a precizat Duran.

O scadere cu 15% a preturilor la petrol, precum si efectele generate de faptul ca acest ultim trimestru are cu doua weekend-uri mai putin - aceste lucruri vor afecta vanzarile comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, a incheiat acesta.

Grupul francez este prezent si in Romania, reteaua incluzand in prezent sapte hipermarketuri, valoarea totala a investitiilor realizate pe aceasta piata depasind 220 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri