Ministrul de Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, a avertizat sambata ca disputa diplomatica dintre tarile arabe si regimul qatarez ar putea sa duca la izbucnirea unui razboi in Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

”Exista un pericol ca aceasta disputa sa duca la razboi”, a declarat ministrul german intr-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.De asemenea, acesta a atras atentia asupra inrautatirii ”dramatice” a relatiilor dintre aliatii si vecinii din zona Golfului, scrie News.ro.

Seful diplomatiei germane a precizat ca a vorbit in ultima saptamana cu omologii din Arabia Saudita, Qatar, Turcia, dar si Kuwait si Iran pentru a-si exprima ingrijorarile cu privire la situatia complicata din Orientul Mijlociu.”Dupa discutiile din aceasta saptamana, stiu cat de serioasa este situatia, dar cred ca exista sanse bune pentru un progres”, a concluzionat Sigmar Gabriel.

Arabia Saudita, Bahrain, Emitatele Arabe Unite, Egipt si Yemen au decis la inceputul acestei saptamani sa intrerupa relatiile diplomatice cu regimul qatarez, acuzandu-l de destabilizarea regiunii si sponsorizarea mai multor grupari teroriste, de la jihadistii Statului Islamic, la Al-Qaeda, Fratia Musulmana si Hamas.

Ulterior, decizia a fost sustinuta de guvernul recunoscut al Libiei, precum si de insulele Maldive.Doha dezminte vehement ca finanteaza grupari teroriste si a condamnat blocada impusa de vecinii arabi, sustinand ca acuzatiile aduse sunt lipsite de orice baza in realitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri