Cateva mii de persoane au protestat la Madrid, pentru a cere Guvernului spaniol sa isi onoreze angajamentele fata de Uniunea Europeana, de a primi peste 17.000 de refugiati, numar de care este inca departe, relateaza AFP.

“Nici o fiinta umana nu este ilegala”, au scandat manifestantii, care au manifestat pe o caldura inabusitoare in centrul capitalei spaniole, potrivit News.ro. Unii dintre ei au fluturat pancarte pe care scris „Poduri, nu ziduri” si „Nu mai exista scuze, jos barierele”.

Protestul a fost organizat de mai multe ONG-uri, printre care Amnesty International, cu cateva zile inainte de Ziua Mondiala a Refugiatilor, pe 20 iunie. Termenul de doi ani pe care l-a fixat in 2015 UE pentru transferul a 160.000 de refugiati din Grecia si Italia urmeaza sa expire in aceasta vara. Cu toate acestea, deocamdata au fost transferate numai 20.000 de persoane.

Potrivit Amnesty International, Spania nu a primit decat aproximativ 1.300 de persoane pana acum, dintre cele 17.300 pe care si-a luat angajamentul sa le preia. “Spania nu face absolut nimic din ceea c ear trebui sa faca. Este o rusine, pentru Spania si pentru Europa”, a spus, numultumit, Carlos Diez, un profesor de 55 de ani, care a participat la manifestatia de sambata, de la Madrid.

Sursa foto: Ms Jane Campbell / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri