Social-democratul Martin Schulz a atacat-o dur, duminica, pe Angela Merkel, pe care a acuzat-o de ”aroganta” si de ”atac impotriva democratiei”, cu trei luni inainte de alegerile legislative in care potrivit sondajelor urmeaza sa fie infrant de cancelarul german, relateaza AFP, citata de News.ro.

”Vom arata in mod clar ca de cealalta parte nu este nimic”, a spus Schulz in fata delegatilor partidului sau, SPD, reuniti in Congres la Dortmund (vest), pentru a adopta programul legislativ in vederea scrutinului de la 24 septembrie.

”Va spun dinainte: cel mai mare pericol este aroganta puterii. Oamenii o simt”, a spus fostul presedinte al Parlamentului European (PE), adresandu-se conservatorilor lui Merkel, la putere din 2005 si care candideaza pentru al patrulea mandat consecutiv.

Schulz i-a reprosat de asemenea opozantei sale ca ”tace in mod sistematic in dezbateri cu privire la viitorul tarii”, la fel ca in cele despre pensii, catalogand aceasta atitudine drept ”un atac impotriva democratiei”.

Intr-un discurs de aproape o ora si jumatate, el s-a aratat combativ, atacand-o in mai multe randuri pe Merkel, in urma careia se afla cu aproape 15 puncte procentuale, potrivit unui ultim sondaj publicat duminica (39% la 25%).

El a abordat toate temele programului sau, supus duminica dupa-amiaza votului delegatilor social-democrati, promitand o reducere a impozitelor straturilor populare si de mijloc ale societatii, o presiune fiscala mai mare asupra celor bogati si invatamant gratuit.

Sambata, SPD a decis sa infiinteze o comisie care sa reflecteze la un eventual impozit pe avere.

Martin Schulz s-a angajat, de asemenea, in cazul in care va fi ales, sa legalizeze casatoriile cuplurilor de acelasi sex, pe care conservatorii lui Merkel le refuza, facand din acest lucru o conditie in vederea unor eventuale acorduri de coalitie.

”Eu nu voi semna vreun acord de coalitie in care nu figureaza casatoria pentru toti”, a subliniat Sculz, al carui discurs a fost indelung aplaudat de miile de delegati reuniti in Westfallenhalle, la Dortmund.

Sursa foto: Drop of Light/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri