Presedintele si directorul executiv Suez, Gerard Mestrallet, va conduce entitatea rezultata prin fuziunea companiilor Suez si Gas de France, au declarat reprezentantii celor doua companii.
Vicepresedintele companiei rezultate prin fuziunea Suez-GDF va fi Jean-Francois Cirelli, iar directorul financiar, Gerard Lamarche, au mai anuntat reprezentantii celor doua companii, cu ocazia prezentarii structurii noului grup, care va fi a doua companie de pe piata europeana de energie, ca valoare de piata, dupa EDF.

Anunturile survin dupa o perioada de luni de zile de negocieri intre Suez si GDF, referitoare la posturile de conducere din noua intreprindere. Surse apropiate companiilor au declarat ca au existat cateva zile de divergente referitor la distribuirea posturilor de conducere in noua entitate, context in cadrul caruia s-au manifestat amenintarile cu demisia ale lui Cirelli. Sursele au mai declarat ca Suez si GDF trebuie sa revada termenii fuziunii, deoarece o serie de actionari ai companiei Suez doresc ca imblanzirea acestora, din cauza faptului ca apreciaza ca termenii de paritate subevalueaza fabrica, informeaza NewsIn.

Cele doua companii au anuntat ca partea internationala a activitatilor de energie ale noii firme vor fi conduse de Jean-Pierre Hansen, in timp ce liderul activitatilor grupului pe teritoriul Frantei va fi Henri Ducre.Activitatile pentru gaze naturale si gaze lichefiate vor fi conduse de catre Jean-Marie Dauger.Cele doua companii au facut anunturile inaintea unei conferinte de presa. Cotatia actiunilor companiei Suez a crescut cu 0,34%, la nivelul de 35,28 de euro, in timp ce cotatia actiunilor GDF a ramas constanta, de 31,70 de euro actiunea.

Proiectul de fuziune Gaz de France-Suez, combatut intens de stanga franceza, fusese anuntat, in luna februarie, de catre premierul francez, Dominique de Villepin, ca mijloc de a contracara o eventuala oferta publica a grupului italian Enel, pentru compania Suez. Dezbaterile parlamentare privitoare la acest proiect au fost finalizate, in Franta, la sfarsitul lunii septembrie, prin adoptarea de catre deputatii francezi a proiectului de lege care prevede privatizarea GDF, care deschidea calea fuziunii cu grupul Suez.

Acest proiect intentioneaza, conform declaratiilor sustinatorilor lui, sa creeze primul grup european de gaze naturale si al cincilea producator de energie electrica de pe continent.Comisia Europeana trimisese, la inceputul saptamanii trecute, catre autoritatile nationale din Franta si Belgia din domeniul concurentei, schita unei decizii care aproba, conditionat, fuziunea in valoare de 72 de miliarde de euro (90 de miliarde de dolari) intre Suez si Gas de France. Comisia trebuie sa ia o decizie referitor la aceasta fuziune, pana la data de 24 noiembrie, insa, de obicei, CE a hotarat asupra acestor fuziuni inainte de termenul final.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri