Unele dintre cele mai populare site-uri vor arata diferit din aceasta saptamana, ziua schimbarii fiind miercuri, "day of action", cand platforme online precum Netflix si Amazon vor milita pentru mentinerea regulilor care asigura neutralitatea internetului.

Militantii acestei initiative spun ca neutralitatea internetului este un principiu conform caruia un furnizor de internet (ISP) ar trebui sa le ofere consumatorilor acces in conditiile legii la continut, indiferent de sursa, scrie News.ro. Cu alte cuvinte, daca retelele de internet ar fi o autostrada atunci, sub legea neutralitatii, nu ar trebui sa existe benzi separate pentru viteza mare si viteza mica, iar soferii nu ar trebui sa plateasca pentru a folosi banda de viteza superioara.

In realitate, aceasta ar insemna ca providerilor de internet - cei mai mari din Statele Unite ar fi Comcast, Charter si AT&T - sa li se interzica sa blocheze continutul, sa controleze viteza anumitor site-uri pentru ca au fost platiti pentru asta. Si nici nu ar trebui sa favorizeze continutul propriu in detrimentul competitorilor.

Comisia Federala de Comunicatii (FCC) din SUA, cu sprijinul administratiei Obama, a introdus in 2015 noi reglementari cu privire la neutralitatea internetului, in urma unei campanii intense a societatii civile si a companiilor de profil. Aceste reguli ii plaseaza pe furnizorii de internet pe acelasi palier cu alte companii de telecomunicatii.

Insa, presedintele Donald Trump este un critic vocal al acestor masuri si a desemnat la inceputul acestui an la conducerea FCC un adversar al deciziilor din perioada Obama, pe Ajit Pai. Acesta a spus ca se teme ca providerii de internet nu investesc in infrastructura din zonele defavorizate din cauza ca prevederile legate de neutralitatea intenetului ii impiedica sa faca profit.

Membrii FCC au stabilit sa inceapa demersurile pentru stoparea neutralitatii internetului in luna mai, dar Comisia a lansat o consultare publica princ are americanii isi pot exprima parerile pana la finalul lunii august.

Pe 12 iulie, giganti ai tehnologiei, precum Amazon, se vor alatura unui numar de 170 de organizatii, care isi vor incetini serviciile oferite, in semn de protest fata de schimbarile anuntate. Acest protest isi propune sa simuleze ce s-ar intampla cu website-uri cunoscute daca regulile neutralitatii internetului ar fi afectate.

Companiile vor afisa avertismente si pop-up-uri care sa incurajeze utilizatorii sa comenteze pe aceasta tema pe un site dedicat.

Una dintre organizatiile care se implica in acest protest este Mozilla Foundation, care a creat browserul Firefox. "Am primit deja 40.000 de comentarii din SUA", ca raspuns la campanie,a spus vicepresedintele Mozilla Foundationa, Ashley Boyd. "In ziua in care oamenii vor vedea unele dintre aceste comentarii

Sursa foto: Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri