Reprezentantii Uniunii Europene (UE) vor accepta o inasprire a reglementarilor cu privire la imigratie in sensul dorit de Regatului Unit, pentru a pastra tara in blocul european, afirma sambata fostul premier britanic Tony Blair, relateaza AFP.

”Responsabilii europeni, potrivit unor discutii pe care le-am purtat, sunt pregatiti sa ia in considerare schimbari in sensul dorit de Marea Britanie, inclusiv cu privire la libertatea circulatiei. Insa aceasta optiune este exclusa”, si-a exprimat regretul fostul premier intr-un articol pentru cercul sau de reflectie, Institute for Global Change, potrivit News.ro.

Libertatea circulatiei in interiorul UE si imposibilitatea ca regatul sa-si controleze imigratia au fost unul dintre motivele centrale ale votului britanicilor in favoarea unei iesiri din UE in referendumul de la 23 iunie 2016.

David Cameron a obtinut in februarie 2016, cu patru luni inainte de referendum, o consolidare a ”statutului special” al Regatului Unit in UE, printr-o ”frana de urgenta” cu privire la anumite ajutoare sociale acordate migrantilor europeni, pe o perioada de sapte ani, insa aceste reforme au fost considerate insuficiente de electoratul pro-Brexit.

Tony Blair apreciaza ca alegerea presedintelui francez Emmanuel Macron a schimbat dinamica europeana. ”Examenul rational al optiunilor ar include-o in mod judicios pe cea de a negocia cu Marea Britanie ramanerea sa intr-o Europa pregatita sa se reformeze si sa faca jumatate drum catre noi”, scrie fostul premier. ”Reformele sunt de-acum in programul Europei”, apreciaza el.

Sursa foto: 360b / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri