Armata turca a desfasurat sambata piese de artilerie in sectorul frontierei cu Siria, unde au loc ciocniri frecvente intre fortele Ankarei si militii kurde, potrivit agentiei de presa proguvernamentale Anadolu, relateaza AFP.

Un convoi militar alcatuit din cel putin cinci obuziere a sosit in noaptea de vineri spre sambata la Kilis (sud), provincia turca de la frontiera cu Siria, teatrul unor recente schimburi de tiruri transfrontaliere intre armata tuca si Unitatile pentru Protectia Poporului kurd (YPG), potrivit Anadolu, scrie News.ro.

Aceasta mobilizare nu vizeaza sa creasca, ci sa consolideze efectivele deja prezente in apropierea frontierei siriene, a precizat agentia, citand surse militare. Provincia Kilis se afla in dreptul ”cantonului” kurd Afrin, situat in nord-vestul Siriei si aflat sub controlul YPG, in conflict cu Ankara, dar sustinuti de Statele Unite.

Armata turca si YPG au schimbat in mai multe randuri, in ultimele luni, tiruri in aceasta zona frontaliera, iar Ankara a amenintat in mai multe randuri ca va lansa o ofensiva asupra Afrin. Turcia considera YPG drept o ”emanatie” a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizatie separatisita kurda clasata drept ”terorista” de Ankara si de aliatii ei occidentali.

Statele Unite sustin, insa, aceste militii kurde care, impreuna cu combatanti arabi, au lansat o ofensiva in vederea recuceririi orasului Rakka, un fief al gruparii Statul Islamic in Siria. Ankara a lansat deja o ofensiva terestra in nordul Siriei, in august 2016, cu scopul de a respinge Statul Islamic de la frontiera sa si de a impiedica unirea diverselor zone aflate sub controlul YPG.

Sursa foto: Shutterstock / slavapolo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri