Presedintele Donald Trump vrea sa-l nominalizeze pe Andrei Iancu, un avocat de origine romana care l-a reprezentat la un moment dat, pentru functia de subsecretar al Comertului pentru proprietate intelectala si director al Oficiului SUA pentru Brevete si Marci Inregistrate.

Andrei Iancu este partener la casa de avocatura Irell & Manella LLP, unde este specializat in dosare privind proprietatea intelectuala in numeroase domenii, precum cel al dispozitivelor medicale, IT, telefonie, emisii TV, sisteme de jocuri sau periferice pentru computere, potrivit News.ro.

Unul dintre cele mai celebre cazuri ale sale a fost cel in care a reprezentat TiVo in procese privind tehnologia sa DVR. Activitatea sa a permis intelegeri in afara instantei de peste 1,6 miliarde de dolari, incasate de TiVo de la companii precum AT&T, Verizon, Microsoft, Motorola sau Cisco.

Compania la care lucreaza Iancu l-a reprezentat la un moment pe Trump, impreuna cu Mark Burnett Productions si NBC Universal intr-un dosar privind drepturile de autor asupra show-ului de televiziune “Ucenicul", scrie The Hill.

El a pledat la Oficiul pentru Brevete si Marci Inregistrate, la tribunal de district, precum si la Curtea de Appel federala.

Andrei Iancu, nascut in Romania, a publicat lucrari si a tinut discursuri privind proprietatea intelectuala si a predat drept la universitatea UCLA.

Casa Alba a notat ca, inainte de a deveni avocat, el a absolvit inginerie spatiala la UCLA si a lucrat ca inginer la Hughes Aircraft. In acea perioada, el a primit mai multe premii pentru inovatie. De altfel, avocatul de origine romana este inregistrat in continuare ca inginer in California.

Daca va fi aprobat de Congres, Andrei Iancu va pune capat unei perioade lungi de confuzie privind conducerea Oficiului pentru Brevete.

In timpul administratiei Obama, Michelle Lee a condus institutia, dar administratia Trump a refuzat sa spuna daca o tine in functie sau nu. In iulie, ea a demisionat.

Sursa foto: irell.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri