Cu cat Corea de Nord este vizata de mai multe sanctiuni internationale pentru programele balistic si nuclear, cu atat mai mult Phenianul incearca sa le ocoleasca, arata un raport publicat de experti ONU, relateaza AFP.

Documentul vine cu o zi inainte ca membrii Consiliului de Securitate al ONU sa se pronunte asupra celei de a opta runde de sanctiuni vizand statul comunist, potrivit News.ro. Raportul confirma oficial informatii publicate in luna august de presa, citand surse diplomatice.

„Tara continua sa ocoleasca embargoul impus in privinta armelor, sanctiunile financiare si sectoriale severe” impuse de ONU, “ceea ce arata ca, cu cat este mai extins regimul de sanctiuni, cu atat sunt mai numeroase evitarile”, afirma expertii.

Perioada analizata se extinde din februarie pana in august. In cursul acesteia, “Coreea de Nord a facut progrese semnificative in materie de arme de distrugere in masa, in pofida regimului cel mai complet de sanctiuni tintite din istoria ONU”, noteaza documentul.

Dupa doua teste nucleare, in 2016, Phenianul a efectuat 14 tiruri balistice in 2017, dintre care doua de rachete intercontinentale, amintesc expertii, al caror raport a fost finalizat inainte de testul nuclear de la inceputul lunii septembrie.

Sursa foto: Playtech.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri