Gruparea jihadista Statul Islamic a revendicat vineri seara atentatul cu bomba la metrou, in statia Parsons Green din sud-vestul Londrei, soldat cu 29 de raniti, prin intermediul organului sau de propaganda Amaq, relateaza Le Monde si The Associated Press.

Atentatul a fost comis de catre o ”unitate afiliata”, potrivit unui comunicat postat de Amaq pe retele de socializare, informeaza News.ro.

O bomba artizanala, plasata intr-un metrou aglomerat la o ora de varf, a ranit vineri dimineata 29 de persoane.

Statul islamic a revendicat mai multe atentate comise in ultimele luni in Marea Britanie si in Europa.

Atentantul a declansat o ampla operatiune de cautare a autorului sau autoritlor, a anuntat la LBC Radio primarul capitalei britanice, Sadiq Khan.

Politia a precizat intr-un comunicat ca unitatea sa antitero efectua ”investigatii rapide in vederea identificarii celor vinovati”, adaugand insa ca nu s-a facut vreo arestare.

Politia britanica a anuntat ca acesta este al patrulea atentat terorist comis in capitala britanica anul acesta.

Niciuna dintre cele 29 de victime nu a fost ranita grav in acest al cincilea atentat care a avut loc in Marea Britanie in ultimele sase luni.

Nivelul amenintarii teroriste a fost ridiciat pe teritoriul britanic de la ”grav” la ”critic”, a anuntat vineri seara premierul Theresa May.

Sefa Guvernului britanic a anuntat totodata mobilizarea militarilor in locuri-cheie.

Sursa foto: pio3 /Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri