Guvernul SUA a aprobat vanzarea catre Arabia Saudita a sistemului de aparare antiracheta THAAD, anunta BBC.

Departamentul de stat american a anuntat ca acordul in valoare de 15 miliarde de dolari reprezinta un progres in ceea ce priveste securitatea nationala a SUA si obiectivele de politica externa, potrivit News.ro.

De asemenea, va intari securitatea Arabiei Saudite si in zona Golfului in fata amenintarilor iraniene si a celor regionale.

Anuntul vine la o zi dupa ce Arabia Saudita a decis sa cumpere sisteme de aparare aeriana din Rusia.

Agentia Pentagonului pentru coperare in probleme de securitate si aparare a precizat ca acordul nu va afecta echilibrul militar in regiune.

Sistemele THAAD sunt desfasurate in Coreea de Sud pentru a o proteja in cazul unui eventual atac cu rachete din partea Coreei de Nord. Numerosi sud-coreeni au avut obiectii, exprimand temeri legate de faptul ca ar putea deveni tinte si ca ar putea fi puse in pericol vietile celor aflati in apropierea poligonului de lansare.

Si China si-a exprimat opozitia fata de acest sistem, spunand ca va afecta echilibrul de securitate regional.

Sursa foto: WhiteHouse.gov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri