Aproape un milion de persoane au manifestat la Barcelona pentru unitatea Spaniei si impotriva referendumului din Catalonia, demonstratia fiind organizata de Societatea Civila Catalana.

Scriitorul Mario Vargas Llosa a afirmat, intr-un discurs rostit duminica in fata a peste 950.000 de persoane stranse la Barcelona pentru a manifesta pentru unitatea Spaniei, ca nicio “conspiratie separatista” nu va distruge democratia spaniola, potrivit News.ro.

“Democratia spaniola este aici pentru a ramane si nicio conspiratie separatist nu o va distruge”, a spus Llosa, dupa ce i-a adus un omagiu Barcelonei, “capital spaniola a culturii”.

Scriitorul in varsta de 81 de ani, laureat al premiului Nobel pentru literatura, a precizat ca pasiunea poate fi periculoasa cand este motivata de fanatism si rasism. “Cea mai rea dintre toate este pasiunea nationalista”, a adaugat el.

Vargas Llosa a mai afirmat ca nu va permite distrugerea a ceea ce s-a construit in 500 de ani de istorie. “Credem in coexistenta, in libertate si le vom demonstra acestor separatisti ca Spania este o tara moderna, care nu va ceda in fata unei conspiratii separatist care vrea sa o transforme intr-o tara din lumea a treia. Traiasca libertatea, visca Cataluna. Viva la libertad, visca Cataluna, viva Espana”.

Sursa foto: ONiONAstudio / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri