Guvernul spaniol a inceput sambata o reuniune extraordinara pentru a analiza pasii in vederea suspendarii autonomiei Cataloniei, o regiune ai carei lideri ameninta ca vor declara independenta, relateaza DPA.

Premierul Mariano Rajoy urmeaza sa poarte discutii cu privire la activarea articolului 155 din Constitutia spaniola care permite guvernului central sa suspende autonomia unei regiuni daca aceasta nu isi indeplineste obligatiile fata de stat. Pentru activarea articolului 155 este necesara aprobarea Senatului, potrivit Agerpres.

Spania a avertizat ca va declansa sambata procedura de suspendare a autonomiei Cataloniei, prin activarea articolului 155 al Constitutiei, care permite suspendarea autonomiei politice a Cataloniei, dupa ce liderul catalan Carles Puigdemont a amenintat ca parlamentul regional ar putea sa voteze o declaratie oficiala de independenta daca Madridul nu accepta sa poarte negocieri, mentioneaza Reuters.

Catalonia nu si-a declarat independenta, dar o va face totusi, daca Madridul isi continua "represiunea", in special prin suspendarea autonomiei, a avertizat joi liderul separatist catalan.

Sursa foto: Boule/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri