Pretul mediu al petrolului ar trebui sa fie de aproximativ 65,6 dolari pe baril in acest an, pentru ca apoi sa creasca pana la 66,3 dolari pe baril in 2007 si pana la 68 de dolari in 2008, potrivit previziunilor economice ale Comisiei Europene.
La inceputul lunii august, pretul barilului de petrol a ajuns la aproximativ 80 de dolari, atingand astfel un nivel istoric, informeaza NewsIn. Prudenta, Comisia Europeana estimeaza ca riscurile de crestere sau de scadere a pretului petrolului sunt echilibrate. "Din evolutiile din anii trecuti am aflat ca pretul petrolului poate varia in ambele sensuri", au declarat reprezentantii executivului UE.

Tensiunile geopolitice, in special cele din Orientul Mijlociu (Israel, Iran), s-au diminuat, dupa varful de intensitate pe care l-au atins in luna august, insa ar putea fi reluate. Pe de alta parte, cererea de pe piata petroliera a scazut, in special din cauza regresului economiei americane, compensand riscurile politice, au mai precizat reprezentantii executivului UE.

Pretul petrolului a depasit, luni, pentru putin timp, pragul de 59 de dolari pe baril, dupa atacul asupra unei instalatii petroliere nigeriene, pentru ca apoi sa scada, la bursa din New York, cu 51 de centi, pana la 58,63 de dolari pe baril. Pretul barilului Brent a avut o evolutie similara, scazand cu 52 de centi, tot pana la valoarea de 58,63 de dolari pe baril.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri