Parchetul general a acuzat, marti, marile companii energetice rusesti, precum Gazprom, Rosneft, Lukoil si Sibneft ca au incalcat reglementarile de mediu
"Exista foarte multe nereguli. Aceste incalcari ale reglementarilor nu sunt comise doar de micile companii, ci si de giganti precum Gazprom, Rosneft, Lukoil sau Sibneft, care si-au desfasurat lucrarile fara expertiza statului", a declarat primul adjunct al procurorului general, Alexander Bouksman, in cadrul unui interviu acordat cotidianului oficial Rosiskaia Gazeta, citat de NewsIn. "Starea securitatii ecologice este catastrofala. Unele dintre aceste grupuri aplica tratamente barbare naturii", a adaugat Bouksman.

Parchetul a "inceput verificarile pentru respectarea legii in domeniul exploatarii resurselor naturale, al protectiei padurii, al expertizei ecologice si al pescuitului", a adaugat responsabilul rus.

Parchetul a mai recomandat, marti, in cadrul unui comunicat, ridicarea licentei detinute de Rospan International, filiala a grupului petrolier ruso-britanic TNK-BP "pentru incalcarea sistematica a legii pentru exploatarea resurselor naturale".

Presedintele agentiei de supraveghere ecologica Rosprirodnadzor, Serguei Sai, a amenintat, la sfarsitul lunii octombrie, ca va retrage licentele a 17 companii din sectorul petrolier, printre care si o filiala a companiei Rosneft, subliniind faptul ca aceste dosare au fost deja trimise parchetului.

Autoritatile de mediu rusesti au lansat o vasta campanie de control, acuzand companiile ca au incalcat legea in desfasurarea activitatii lor. O prima runda a acestei campanii a vizat companiile straine precum Shell, ExxonMobil sau Total, generand protestele oficialilor straini care au interpretat aceste masuri drept un tratament inechitabil din partea autoritatilor rusesti.

A doua runda a verificarilor au vizat, de asemenea, o serie de producatori rusi, precum numarul unu petrolier, Lukoil sau GazpromNeft, ramura petroliera a monopolului gazului rusesc, Gazprom. Anumiti analisti interpreteaza aceste operatiuni ca pe o initiativa pe termen lung , prin care se urmareste consolidarea controlului de stat asupra sectorului energetic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri