Pretul petrolului a cunoscut miercuri o usoara crestere, piata asteptand publicarea raportului saptamanal privind starea rezervelor Statelor Unite ale Americii, in conditiile in care nu se estimeaza nici un impact major al victoriei democratilor in Congresul american asupra petrolului, conform NewsIn.

La New York, barilul de petrol a inregistrat o crestere de 16 centi pana la 59,09 dolari pe baril in timp ce la Londra pretul petrolului a cunoscut o majorare cu 15 centi, atingand valoarea de 58,63 de dolari pe baril.

Pretul a scazut cu aproximativ un dolar in cursul zilei de marti, crescand usor miercuri.

Opozitia democrata a obtinut miercuri majoritatea locurilor in Camera Reprezentantilor a Congresului american, rezultatele privind Senatul nefiind inca anuntate oficial.

Conform unui broker al grupului Alaron Trading, Sean Lusk, o victorie a democratior "va avea anumite efecte asupra pietelor de actiuni si de materii prime".

Anumiti experti sunt de parere ca democratii sunt in favoarea unei politici externe mai relaxate a SUA in ceea ce priveste regiunea Orientului Apropiat ce furnizeaza cea mai mare parte a petrolului din lume.

O retragere a fortelor americane din Irak ar putea duce la o reducere a numarului de sabotaje asupra instalatiilor petroliere conduse de opozantii prezentei militare americane pe teritoriul american. Pe piata, acest lucru ar putea duce la o reducere a ratingului de risc al Irakului si o reducere a preturilor.

Insa majoritatea analistilor nu se asteapta la un impact major asupra pietei odata cu victoria democratilor, cel putin nu pe termen scurt.

"Chiar si daca democratii vor prelua controlul asupra senatului George Bush isi mentine in continuare puteri executive extinse in cadrul politicilor externe ale SUA, deci nu cred ca se vor schimba multe pe termen scurt", a declarat un analist al bancii Calyon, Mike Wittner.

"Democratii doresc retragerea trupelor din Irak. Dar politica externa in ceea ce priveste Orientul Apropiat si Iranul nu cred ca se va schimba fundamental", a incheiat acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri