Grupul german de asigurari Allianz ar putea fi obligat la plata a unor compensatii suplimentare in valoare de multe sute de milioane de dolari, dupa atentatele de la 11 septembrie 2001 din New York.
"O curte de apel federala a confirmat recent decizia privind aceste compensatii si este timpul ca grupul Allianz sa isi respecte obligatiile contractuale", a declarat guvernatorul statului New York, George Pataki, pentru cotidianul de afaceri Financial Times, dupa cum informeaza NewsIn.

Opinia acestuia este impartasita de primarul orasului, Michael Bloomberg, care a afirmat pentru cotidianul german ca "reconstructia rapida a World Trade Center este prea importata pentru cartierul de afaceri din Manhattan, pentru New York si pentru intreaga tara, pentru a fi intarziata de litigii juridice".

Allianz a fost nevoita ramburseze suma de 553 de milioane de dolari proprietarului cladirilor, Larry Silverstein, care cumparase complexul cu doar doua luni inainte de atentatele din 2001. Curtea de apel din New York decisese in cursul lunii trecute in favoarea fostului proprietar, care cerea drept despagubire o suma mult mai mare, cazul acestuia bazandu-se pe ideea ca distrugerea turnurilor poate fi considerata precum doua evenimente distincte.

Aceasta decizie ar putea obliga grupul german la plata a unei sume duble fata de cea virata deja. Un tribunal de arbitraj va trebui sa stabileasca suma exacta pe care grupul Allianz va trebui sa o plateasca. Mai multe companii de asigurari au contestat aceasta decizie, de a oferi aceste sume lui Silverstein, care a fost insarcinat cu constructia noului turn, numit, Freedom Tower, pe locul fostelor turnuri gemene.

"Reconstructia ar fi putut incepe imediat, intarzierile nu se datoreaza firmelor de asigurare", a precizat Allianz, prin purtator de cuvant Andreas Shell, pentru Financial Times Deutschland. Santirul proiectului Freedom Tower, care se estimeaza ca va fi finalizat in 2011, a fost inaugurat in luna aprilie a anului curent, dupa mai multe intarzieri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri