Statele Unite si Uniunea Europeana doresc sa relanseze negocierile mondiale pentru comert la inceputul anului 2007, dupa suspendarea acestora in luna iuli a acestui an, a declarat un inalt oficial UE, citat de Reuters.

"Europenii si americanii cred ca relansarea negocierilor la inceputul anului viitor este un scop realist", a declarat vicepresedintele Comisiei Europene, Gunter Verheugen, in urma intalnirii cu secretarul SUA pentru comert, Carlos Gutierrez si cu reprezentanta pentru comert Susan Schwab.

"Ambii oficiali americani au considerat ca inceputul noului an este momentul potrivit", a declarat Verheugen, adaugand ca nu exista o data stabilita pentru reluarea negocierilor, deoarece SUA si EU nu pot lua aceasta decizie pe cont propriu.

Atat SUA cat si UE considera ca exista inca posibilitatea de a se ajunge la o intelegere, insa nici una dintre parti nu a adus elemente de noutate in negocierile de saptamana aceasta, a adaugat Verheugen.

Negocierile mondiale de comert au fost suspendate in iulie, dupa ce membrii cei mai importanti ai Organizatiei Mondiale a Comertului nu s-au inteles in privinta unei formule pentru reducerea subventiilor si a tarifelor agricole. In cazul in care nu se ajunge la o intelegere in scurt timp, multi dintre expertii in comert considera ca ar putea trece ani pana cand se va incheia o noua intelegere, din cauza ca legislatia pentru comert a Statelor Unitge expira anul viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri