Wal-Mart Stores Inc, cea mai mare retea mondiala de magazine, a redus, vineri, preturile pentru aparatura electrocasnica de mici dimensiuni, inclusiv cuptoare cu microunde si filtre de cafea, in cadrul unei serii de reducere de preturi, in perioada sarbatorilor de iarna, relateaza Reuters citata de NewsIn.

Compania Wal-Mart a anuntat ca reducerile de preturi se aplica unui numar de aproape 50 de produse electrocasnice de mici dimensiuni, care provin de la marci ca GE, Hoover si Sharp.

Masura luata se inscrie in cadrul strategiei companiei de cautare de noi modalitati pentru intarirea cresterii sale, dupa luni in sir in timpul carora volumul vanzarilor companiei a fost foarte redus. Proiectele de relansare au afectat activitatea a sute de magazine Wal-Mart din Statele Unite ale Americii, iar noile linii de vestimentatie la moda au inregistrat vanzari mici.

Conducatorii companiei au declarat, luna precedenta, ca recentele rezultate ale volumului de vanzari sunt dezamagitoare, dar ca isi pastreaza increderea ca reducerile mari de preturi vor relansa cresterea volumului de vanzari al Wal-Mart, in perioada noiembrie-decembrie, care este cea mai intensa perioada de cumparaturi din timpul anului.

Printre ultimele produse ale caror preturi au fost reduse sunt filtrele de cafea Mr. Coffee, care costa 37,88 de dolari, de la 42,48 de dolari si cuptoarele cu microunde Sharp, al caror pret a scazut la 49,88 de dolari, de la 54,88 de dolari.

Wal-Mart redusese, anterior, preturile produselor electronice, de la televizoarele cu plasma la jocurile electronice.Analistii considerasera, in acel context, ca Wal-Mart ar putea fi concurat de micile magazine specializate care ar putea sa faca oferte mai avantajoase si ca este posibila declansarea unui razboi al preturilor.

Compania Wal-Mart dezamagise investitorii prin nivelul inregistrat pentru vanzarile din luna octombrie, care indicau o crestere de doar 0,5%, la magazinele din SUA, deschise de cel putin un an, ceea ce inseamna cel mai mic castig din ultimii doi ani, sub asteptarile companiei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri