Franta va aloca 385 de milioane de euro, in urmatorii cinci ani, pentru un program de lupta impotriva viciilor, pe care presedintele francez Jacques Chirac le-a calificat miercuri, la consiliul de ministri, drept "veritabile maladii care trebui tratate ca atare", informeaza AFP citata de NewsIn.

Dependenta de substante psihoactive este cauza, in Franta, a peste 100.000 decese, provocate fie accidental, fie de boli, dintre care 40.000 sunt cauzate de cancer, potrivit statisticilor Ministerului Sanatatii.

Ministrul sanatatii din Franta, Xavier Bertrand, a declarat ca guvernul va aloca 77 de milioane de euro anual, timp de cinci ani, combaterii acestei probleme, in cadrul planului pentru perioada 2007-2011, pentru prevenirea dependentelor, fie ca este vorba despre fumat, droguri, alcool, medicamente sau jocuri.

Planul de actiune impotriva cancerului este una dintre prioritatile recunoscute de presedintie in luna aprilie, iar dependenta de tutun, alcool sau canabis este cunoscuta drept "o cauza majora a aparitiei cancerului".

"Estimam ca 35% dintre tinerii de 17 ani au consumat, deja, alcool sau canabis si ca, ca unul din cinci tineri cu varsta pana la 17 ani, consuma canabis de peste zece ori pe an", a adaugat Bertrand.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri