Mai multe milioane de franci elvetieni au fost blocate in conturi in cadrul acuzatiilor de dare de mita de catre grupul german Siemens, a anuntat purtatorul de cuvant al ministerului public elvetian
Conform ziarului german Der Spiegel, angajati oficiali ai grupului Siemens ar fi facut deturnari de fonduri, folosite ulterior ca mita, in scopul obtinerii unor contracte. Fondurile au fost virate intr-o serie de conturi din strainatate, in special in Elvetia, dupa cum informeaza NewsIn. Elvetia ancheteaza cazul de peste un an si a inaintat Germaniei o cerere de ajutor judiciar, a mai precizat purtatorul de cuvant al ministerului public din Elevetia.

In Elvetia a fost declansata urmarirea penala impotriva unui numar de trei persoane, in contextul acestei afaceri. Doua dintre cele trei persoane anchetate sunt fosti angajati ai companiei Siemens, iar a treia avea legaturi cu grupul german.

Cercetarile facute pana in prezent de catre autoritatile elvetiene indica o posibila alimentare a conturilor de catre grupul german Siemens, prin intermediul unor firme de legatura. Justitia elvetiana incearca sa descopere daca fondurile virate au folosit la obtinerea unor contracte.

In Germania, fusesera arestate cinci persoane, joi seara, in cadrul unei anchete de cercetare a deturnarii de fonduri la Siemens, anuntase Parchetul general de la Munchen. Arestarile survenisera ca urmare a perchezitiilor facute la birourile si domiciliile unora dintre angajatii grupului si care il vizasera in mod special pe un vechi director de divizie al acestui conglomerat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri