Un conflict privind politica externa comuna a Uniunii Europene a intarziat semnarea acordului privind bugetul de 120 de miliarde de euro al grupului european pentru anul 2007, a anuntat miercuri Parlamentul European, conform NewsIn.

Negocierile intre responsabilii UE si guvernele celor 25 de state membre ale UE au fost suspendate dupa 12 ore de discutii din cauza unor neintelegeri privind rolul Parlamentului in supravegherea politicii de cheltuieli externe, a declarat Parlamentul European in comunicat.

"Delegatiile Parlamentului si a Consiliului European ( din care fac parte reprezentantii celor 25 de state membre) au decis sa suspende discutiile din cauza neintelegerilor ce au persistat intre cele doua tabere in ceea ce priveste strategia de securitate si politica externa comuna", reiese din comunicatul emis de Parlament.

Parlamentul a insistat pentru reducerea bugetului inaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru politica externa, Javier Solana, cu 80 de milioane de euro de la suma initiala de 160 de milioane propusa de Comisia Europeana, in cazul in care responsabilii UE nu vor fi mai bine informati in ceea ce priveste modalitatile in care sumele sunt cheltuite.

Parlamentul European a fost in special nemultumit de faptul ca nu a fost informat detaliat despre costurile misiunii europene din provincia sarba Kosovo, unde UE intentioneaza sa trimita un reprezentant si un corp politienesc pentru a contribui la mentinerea securitatii interne.

Aceasta disputa face parte din intentia Parlamentului European de a castiga un rol mai important in ceea ce priveste politica externa a blocului european, care este considerata in continuare un prerogativ aparat cu inversunare de guvernele nationale.

Negocierile pentru stabilirea bugetului se vor relua la data de 28 noiembrie, inainte de votul final al Parlamentului ce va avea loc la data de 14 decembrie.

Cu ocazia primei lecturi a planului de buget pentru 2007, responsabilii UE au votat sa majoreze bugetul cu aproximativ 7,4 miliarde de euro fata de nivelul precedent stabilit in iulie de guvernele UE, de 122 miliarde de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri