BASF, lider mondial in domeniul produselor chimice, estimeaza ca vanzarile sale vor fi mai mari in urma investitiilor in produse si aplicatii noi sau imbunatatite, existente pe piata de cel mult cinci ani. Totodata, BASF estimeaza ca vanzarile din inovatii de produse vor creste pana la peste 5 miliarde de dolari pe an, in 2015.

Cheltuielile de cercetare si dezvoltare ale BASF in 2006 vor atinge aproape 1,3 miliarde euro, ceea ce reprezinta cu 20% mai mult decat cifra comparativa pentru 2005 (1,06 miliarde euro). O noua crestere a cheltuielilor, pana la 1,4 miliarde euro este planificata pentru 2007. Aceste sume sustin expansiunea activitatilor globale de cercetare ale BASF, ca de exemplu expansiunea la nivel mondial a laboratoarelor de cercetare si infiintarea unor centre regionale de dezvoltare.

Administrarea energiei si modificarea materiilor prime reprezinta doua dintre domeniile prioritare in care BASF va investi in urmatorii ani. Celelalte domenii de interes includ nanotehnologia, biotehnologia plantelor si biotehnologia alba. In cadrul cheltuielilor de cercetare si dezvoltare, un total de aproximativ 850 milioane de euro a fost destinat activitatilor de cercetare derulate in cele cinci sectoare de dezvoltare mentionate mai sus pentru perioada 2006 - 2008.

Compania a mai prezicizat ca se asteapta la vanzari anuale de 2-4 miliarde de euro din inovatii generate de aceste module de dezvoltare, incepand din 2015. In 2005, BASF a avut aproximativ 81.000 angajati si a inregistrat vanzari de peste 42,7 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri