Compania britanica de inregistrari EMI Group Plc., a primit o oferta de preluarea de 4.92 miliarde de dolari, oferta facuta de compania priva Permira.

Oferta insa, are mari sanse sa fie respinsa, dupa cum anunta publicatia Times, si asta pentru ca este mult prea scazuta pentru asteptarile companiei EMI. Permira si-a anuntat oferta la 310 pence pe actiune, in timp ce compania muzicala doreste cel putin 350 de pence pe actiune, se mai spune in Times, care citeaza o sursa neoficiala.

Publicatia Financial Times preciza cu ceva timp in urma ca EMI a primit cateva oferte private de preluare in valoare de 4.8 miliarde de dolari. Tot aici se preciza faptul ca printre potentialii ofertanti se numara Kohlberg Kravis Roberts si Goldman Sachs.

Pretul actiunilor companiei britanice de inregistrari EMI a crescut cu 10% dupa ce reprezentantii companiei au precizat ca exista o oferta de preluare in acest sens. Intr-o declaratie, reprezentantii EMI au precizat ca au primit o oferta care se poate sau nu sa ajunga la o oferta reala pentru companie.

EMI, care detine in portofoliu artisti precum The Beatles, Robie Williams sau Coldplay a respins la inceputul acestui an oferta de preluare propusa de rivalul sau american, Warner Music. EMI se situeaza printre primele patru companii muzicale din intreaga lume, alaturi de gigantii Sony BMG, Warner Music si Universal Music. Acestia detin 80% din piata globala a companiilor de inregistrari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri