Statele Unite ale Americii estimeaza aparitia unor frictiuni comerciale cu China in cursul anului viitor pe fondul accelerarii ritmului restrictiilor aplicate de China investitiilor straine si incertitudinii generate de alegerile pentru Congres, a declarat vineri un oficial american, conform Reuters "Anul viitor aduce cu sine posibilitatea unor litigii comerciale cu China", a declarat sub-secretarul Comertului International al SUA, Flanklin Lavin, cu ocazia unei vizite la Hong Kong.

Acesta a precizat ca nivelul deficitului comercial pe care SUA il inregistreaza in relatia sa cu China nu reprezinta in sine o problema, ci piedicile impuse companiilor americane in China. in ultimii doi ani, China a adoptat o pozitie mult mai ambivalenta in ceea ce priveste investitiile straine in economia interna si a devenit mult mai selectiva in acest sens, nefiind mereu dispusa sa acorde libertate pietei, a declarat Lavin.

O problema foarte importanta care se manifesta in continuare in China este pirateria, precum si faptul ca asupra unui numar de produse se aplica taxe foarte ridicate, informeaza NewsIn. Lavin a precizat ca spera ca cele doua parti sa rezolve aceste probleme fara a forta SUA sa adopte masuri formale in ceea ce priveste sectorul comercial, precizand ca China trebuie sa se dovedeasca mult mai flexibila.

intrunirea de saptamana viitoare din Beijing intre delegatia americana condusa de ministrul de finante al SUA Henry Paulson si omologul sau chinez va duce la rezolvarea unor probleme. "Cea mai eficienta metoda de a rezolva problemele legate de comert este prin discutii", a declarat Lavin.

Cresterea masiva a capacitatii de productie siderurgica a Chinei va duce in cativa ani la suprasaturarea pietei daca va continua la ritmul ce poate fi observat momentan, a adaugat responsabilul american. Acesta a felicitat insa China pentru indeplinirea obligatiilor in primii cinci ani de cand a devenit stat membru al Organizatiei Mondiale a Comertului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri